Szabadulós játék kulissza titkai, árnyoldalai

Szeretnék nektek egy picit a szabadulós játék üzemeltetésének kulissza titkairól,árny oldalairól mesélni. Úgy érzem az egész játéknak óriási dolgokat köszönhetek, szinte nevel mint valami mufurc maximalista szülő ki nagyon rövid idő alatt akar nagyon sok mindent beléd verni! Egy ilyen játék üzemeltetésénél a lehető legrosszabb dolgokra kell felkészülni. És mivel zöldfülű voltam ilyen téren mindezt az ösvényt magamnak kellett kitaposnom. Nem kevés dolog hidegzuhanyként ért! Nem voltam felkészülve például arra, hogy a játék hevében a játékos előszeretettel teszi zsebre a lakatokat, kulcsokat feladványokat. Majd nyilván a játék végeztével millió gondolat, millió kérdés és pont ez nem jut eszébe. Nem is hibáztatom őket érte! A következő csoport előbb jön,kopog hevesen. Nincs meg két lakat, és nem találok egy feladványt!Egy pótlakatra azért volt agyam, a feladványból is készültem több példánnyal, de hogy hová tettem az passz… Na ez az igazi impróóó! Megtanított minden helyzetre felkészülni előre, plusz ha mégis bekövetkezne valami azt már talán tudom a helyén kezelve gyorsan felfogni és kezelni. Például Higgadtan kell azt is fogadni amikor egy delikvens háromszor egyeztet mert neki mégsem jó a kiszemelt időpont. Én készségesen háromszori változtatásra is meg tudom oldani, és átrendezem az életemet az ő ízlése szerint… Majd az időpontra rászámolt kis késés elteltével telefonon felkeresve kinyom, majd pedig letilt.
Ilyenkor az őseivel való közösülést is magába foglaló üzenet elküldésének szükségtelenségét kezdem el mormolni magamban és minden erőmmel próbálom feledtetni a parkolásért fizetett pénzt, az áttett programokat és a teljes városon való átdugózást csakis emiatt az egy csoport miatt….
Az sem volt leányálom, amikor a teszt játékok utáni kb. 5. éles csoport leejtett egy lakatot, aminek a szerkezete valahogy eltört. Avagy beleerőltettek valamit. Visszarendezéskor kulcsot helyére tesz, rutinosan lakat össze pattint. Nos, a 6. csoport elég nehezen tudott meggyőzni afelől, hogy márpedig AZ a kulcs nem nyitja AZT a lakatot. Kaptak is bonusz 15 percet a lakat kalapáccsal való szétverése után.

Ezen kívül, ami a játék kitalálását illeti nagyon nehéz jót teremteni… Ugyanis 1 óra alatt teljesíthetőnek kell lennie se túl hamar se túl későn ugyanúgy egy 40játékot végignyomott 6 fős csapatnak, mint egy 2 fős teljesen laikus párocskának akiknek fogalmuk sincs mi is ez a játék. Természetesen mindezt más korú, vérmérsékletű és eltérő gondolkodásmóddal rendelkező emberi egyedeknek…

Ami viszont nagyon érdekes számomra, hogy különböző embertípusok miként reagálnak arra, hogy nyomás alatt kell teljesíteniük. Voltak már kigyúrt óriás emberek kik szoprán hangon sikoltva bújtak össze. De volt láthatóan nagyon szende, félős játékos aki kötél idegekkel ment végig és csinálta amit kell. Amit eddig is tudtam, hogy különbözőek az emberek, nos ez itt a Beszarsz-nak köszönhetően sokszorosan hatványozódott bennem.

Találkoztam egy olyan játékossal (hozzájárult, hogy közöljem), aki már volt nálam játszani, de eljött egy második fordulóra is úgy hogy ismerte minden feladat megoldását, az átjutási módokat és a teljes szisztémát. A telefonos foglalásnál még nem értettem, de később személyesen megvilágosodtam! Mindezt egy fél mosollyal összenézve a sráccal nyugtáztuk is. Egy hölgyeménnyel érkezett és az első randik között szerepelt egy jó kis horror játék ahol ez a férfi nem fél semmitől és senkitől,és minden feladványra csípőből rájön, amin más súlyos perceket agyal! Most hogy felkerestem, elmondta hogy azóta is együtt vannak boldogan!

Szóval a Beszarsz szabadulós játék üzemeltető élete nem csak játék és mese… bár… inkább mégis! 🙂

További szép napot és jó böngészést!
Szabó Péter (Tulajdonos)